Nozīmīgs cilvēks Madonas novadam. 

Ko es vēlu Latvijai nākamajos 100 gados?

Projekta mērķis - izvēlēties piecpadsmit cilvēkus, kuru dzīves devums veltīts Madonas novadam. Meklējumi noritēja četrpadsmit pagastos - Aronas, Bērzaunes, Sauleskalna, Kalsnavas, Dzelzavas, Liezēres, Barkavas, Ošupes, Praulienas, Mētrienas, Ļaudonas, Vestienas, Mārcienas, Lazdonas un Madonas pilsētā.

Mežkopji, mākslinieki, optimisti, bibliotekāri, grāmatveži, labdari, maiznieki, zemnieki, patrioti, ārsti, skolotāji, rakstnieki. Labai sirdij nav vecuma, dzimuma, amata vai profesijas. Katram no piecpadsmit uzdots viens jautājums - Ko Tu vēli Latvijai nākamajos 100 gados?
Meklēšanas procesā tika iesaistīti Madonas novada vispārizglītojošo skolu skolēni, sociālie darbinieki, pagastu pārvalžu darbinieki un līdzcilvēki. 
Projekts vainagojies 2017. gada 30. novembrī ar augstvērtīgu foto izstādi Madonas novadpētniecības un mākslas muzejā, kas apskatāma un saklausāma visu decembra mēnesi.

Atbalsta Madonas novada pašvaldība 

UNDĪNA JĀTNIECE (ILZE INDRĀNE) 

 Dzimusi 1927. gadā

Rakstniece Ilze Indrāne. Nesaskaitāmi daudziem bērniem - mamma, skolotāja un vienīgais draugs mūža garumā. Glābusi bērnu garu, stāju un dzīvību. Pēc kara, pēc pamestības, pēc maldīšanās neceļos.

Es novēlu Latvijai nākamajos 100 gados...

"Dārgākais, ko Dievs mums devis - ir laiks, kas dzīvei atvēlēts. Ar pateicību dienu krellēs, mums katru baltu pērli vērpt. Viens virpo, kāds trin izkapti vai nazi. Cits noķer zelta zivtiņu. Es nepaspēju pamosties! Ak, piedod, Dievs... Visu mēs ierakstām kaut kur augstāk. Nākošām paaudzēm mēs visas savas domas, kārības un vēlējumus ierakstām. Nākošajām paaudzēm vēl kas augstāk nāks aiz mums. Arī aiz mums vēl nāks. Varbūt vēl gudrāki, labāki, pareizāki. Un nezinās, kas ir kari, okupācijas, strīdi. Tautas varēs sadzīvot galvenās personības dievlīdzības lielumā, labumā, pašaizliedzībā, pašaizsardzībā. Laimīgi. Spēcīgi. Darbīgi. Tik daudz iespēju mums lieliem un labiem būt! Katrā laikā mums ir iespējams būt cilvēciskam cilvēkam!
Dzīvojiet skaistāk! Dzīvojiet vieglāk! Ar katru pēdu uz zemes, ar katru domu debesīs! Jūti saknes zemē, un galotni ar garu debesīs. Dzīvības lūgšana. Dzīvības saules stars zemi ar debesīm, tevi ar mani saista. Lūdzu, novērs cilpas un mezglus, deviņos līkumos blakus man nāc. Dzīvojiet tā!"

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.