Nozīmīgs cilvēks Madonas novadam. 

Ko es vēlu Latvijai nākamajos 100 gados?

Projekta mērķis - izvēlēties piecpadsmit cilvēkus, kuru dzīves devums veltīts Madonas novadam. Meklējumi noritēja četrpadsmit pagastos - Aronas, Bērzaunes, Sauleskalna, Kalsnavas, Dzelzavas, Liezēres, Barkavas, Ošupes, Praulienas, Mētrienas, Ļaudonas, Vestienas, Mārcienas, Lazdonas un Madonas pilsētā.

Mežkopji, mākslinieki, optimisti, bibliotekāri, grāmatveži, labdari, maiznieki, zemnieki, patrioti, ārsti, skolotāji, rakstnieki. Labai sirdij nav vecuma, dzimuma, amata vai profesijas. Katram no piecpadsmit uzdots viens jautājums - Ko Tu vēli Latvijai nākamajos 100 gados?
Meklēšanas procesā tika iesaistīti Madonas novada vispārizglītojošo skolu skolēni, sociālie darbinieki, pagastu pārvalžu darbinieki un līdzcilvēki. 
Projekts vainagojies 2017. gada 30. novembrī ar augstvērtīgu foto izstādi Madonas novadpētniecības un mākslas muzejā, kas apskatāma un saklausāma visu decembra mēnesi.

Atbalsta Madonas novada pašvaldība 

EGĪLS BAUMANIS

 Dzimis 1943. gadā

Foto - šaursliežu dzelzceļa sliedes fragments, ko Egīlam atdāvinājis kāds vecs strēlnieks, kurš mēnešiem pavadījis ierakumos Nāves salā. Latvieši ar vācu metāla zāģīti sadalījuši sliedi, katrs zāģējot savu gabalu. Pēc 1916. gada 25. septembra vācu armijas gāzu uzbrukuma, vīru pārveda ārstēties, viņš pameta Nāves salu, līdzi paņemot šo sliedes gabalu... 

Patriots vistiešākajā šī vārda nozīmē - godāt zemi, dzimtās mājas un zemes vēsturi. Atgriezies no apcietinājuma Sibīrijas taigās. Egīls glabā vairāk kā 4000 senlietu, kas stāsta par laikiem, varām un darba tikumu Latvijā simtiem gadu senatnē. Un ir bērni, kas izauguši ar Egīlonkuļa nesavtīgi dāvāto cukurīšu smaržu mazajās plaukstās. 

Es novēlu Latvijai nākamajos 100 gados...

"Novēlu Saules mūžu Latvijai! Lai nekad svešu varu zābaki nebradātu pāri Latvijas laukiem, pilsētām! Un latvietim nebūtu jākalpo svešiem kungiem savā zemē!
Latviešu tauta esiet stipri un droši savā garā un miesā, lai nekas Jūs arī turpmāk nesalauztu un nespētu iznīcināt! Turieties pie savām tradīcijām, tikumiem un ticības sev un Dievam! Neļaujiet svešu varu kalpiem un pakalpiņiem ietekmēt Jūsu domāšanu un darbus!
Latviešu jaunatne un bērni - esiet stipri savas zemes patrioti! Mācieties zinības un Latvijas vēsturi. Lasiet vēstures un Latvijas brīvības cīnītāju sarakstītās atmiņu grāmatas. Neizniekojiet savu laiku nevajadzīgām datorspēlēm, nekļūstiet atkarīgi. Klausiet un cieniet savus vecākus!
Pašreizējām un nākošajām valdībām un valdības vadītājiem - vairāk domājiet par savas tautas un valsts labklājību un izaugsmi, nevis sava pašlabuma iegūšanu un varas izmantošanu savu mantkārīgo mērķu sasniegšanai. Palīdziet tiem brīvības cīnītājiem, kuri palīdzēja mūsu Latvijas brīvību izcīnīt, lai Jūs tagad varētu lepni un bagāti dzīvot uz nabadzīgās tautas rēķina. Neaizmirstiet to tautas daļu, kas cīnījās, cieta badu un pazemojumus mūsu Latvijas labā. Piešķiriet vairāk naudas - par ko atjaunot un saglabāt tās kritušo varoņu piemiņas vietas, kuri atdeva savas dzīvības abos pasaules karos par mūsu Latviju!
Prezidentam - mazāk spodrināt savas spalvas, vairāk rūpēties par Latvijas tautas labklājību un augšupeju.
"Atdosim Latvijai savus spēkus un sevi pašu, tad augs un plauks Latvijas valsts!" (Kārlis Ulmanis, 1938. gadā, Valsts prezidents.) Dievs svētī Latviju!"

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.